/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ANP, după bătaia de la Penitenciarul din Orhei: „Ancheta este în curs de finalizare”

18 martie 2021, ora 17:05

După ce, la 16 martie, zeci de deținuți din Penitenciarul Brănești ar fi fost agresați pentru utilizarea telefoanelor neautorizată de către „liderul” lor, a fost deschisă o anchetă în acest sens care este la moment în proces de finalizare, precizează Administrația Națională a Penitenciarelor.

Reprezentații instituției menționează că investigația va elucida toate circumstanțele producerii incidentului, despre care urmează să fie informat organul de urmărire penală.

Amintim că angajații Oficiului Avocatului Poporului au efectuat vizita la Penitenciarul nr.18 – Brănești, raionul Orhei, în scopul de a monitoriza situația și de a asigura garanția împotriva torturii. Potrivit Ombudsmanului, în urma violențelor din 5 februarie curent.

În urma incidentului din închisoare, peste 13 deținuți au avut de suferit.

/FOTO/ Avocatul Poporului: Zeci de deținuți din Penitenciarul Brănești, agresați pentru că ar fi utilizat telefoane mobile fără permisiunea „liderului lor”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram