După ce, la 16 martie, zeci de deținuți din Penitenciarul Brănești ar fi fost agresați pentru utilizarea telefoanelor neautorizată de către „liderul” lor, a fost deschisă o anchetă în acest sens care este la moment în proces de finalizare, precizează Administrația Națională a Penitenciarelor.

Reprezentații instituției menționează că investigația va elucida toate circumstanțele producerii incidentului, despre care urmează să fie informat organul de urmărire penală.

Amintim că angajații Oficiului Avocatului Poporului au efectuat vizita la Penitenciarul nr.18 – Brănești, raionul Orhei, în scopul de a monitoriza situația și de a asigura garanția împotriva torturii. Potrivit Ombudsmanului, în urma violențelor din 5 februarie curent.

În urma incidentului din închisoare, peste 13 deținuți au avut de suferit.

/FOTO/ Avocatul Poporului: Zeci de deținuți din Penitenciarul Brănești, agresați pentru că ar fi utilizat telefoane mobile fără permisiunea „liderului lor”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!