Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, îl laudă pe candidatul înaintat de PSRM, grupul parlamentar „Pentru Moldova” și trei deputați neafiliați la funcția de prim-ministru, Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă.  

Pe contul său de telegram, Igor Dodon a scris că Vladimir Golovatiuc este un candidat foarte demn. „Îl consider un adevărat profesionist cu o vastă experiență, lucrând cu el cot la cot în aceeași echipă din 2008”, a scris politicianul.

Igor Dodon este ferm convins că Vladimir Golovatiuc este capabil să facă față crizei sociale, economice și pandemice.

În cadrul ședinței Parlamentului de pe 18 martie curent, președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a dat citire declarațiile privind constituirea majorității parlamentare, formată din 53 de deputați. „Pentru a evita blocajul instituțional, declarăm susținerea pentru Vladimir Golovatiuc”, a spus Corneliu Furculiță.

Potrivit informațiilor, Vladimir Golovatiuc a acceptat propunerea de a fi înaintat pentru funcția de prim-ministru, după ce a fost contactat de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, platforma „Pentru Moldova”, i-a cerut președintei Maia Sandu să-l înainteze pe Vladimir Golovatiuc la funcția de premier.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!