/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, acord cu NATO și prognoză sumbră! ISW: Rusia avansează rapid

În atenția contribuabililor! Cazurile în care Serviciul Fiscal de Stat nu validează desemnarea procentuală

missing
18 martie 2021, ora 15:49

Până la data de 30 iunie a anului în care a avut loc desemnarea procentuală, Serviciul Fiscal de Stat analizează şi selectează declarațiile persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit depuse în termenul stabilit de legislația fiscală conform căreia s-a efectuat desemnarea procentuală. În această perioadă de timp, desemnările colectate urmează a fi validate de către reprezentanții Serviciului Fiscal de Stat. 

Potrivit Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Serviciul Fiscal de Stat nu validează desemnarea procentuală în următoarele cazuri:

  • Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pe perioada fiscală a fost depusă după termenul stabilit de legislația fiscal;
  • Beneficiarul desemnării procentuale nu este inclus în Lista actualizată a beneficiarilor, publicată de către ASP;
  • Contribuabilul persoană fizică are datorii la impozitul pe venit pentru perioadele anterioare perioadei fiscale în care a fost efectuată desemnarea procentuală;
  • Contribuabilul persoană fizică nu a achitat impozitul pe venitul declarat din care s-a efectuat desemnarea procentuală;
  • Contribuabilul persoană fizică a indicat mai mulți beneficiari în declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală.

Până la data de 31 iulie a anului în care a avut loc desemnarea, Serviciul Fiscal de Stat va prezenta Trezoreriei de Stat din cadrul Ministerului Finanțelor borderoul beneficiarilor desemnării procentuale, cu indicarea sumelor de desemnare procentuală pentru fiecare beneficiar în parte şi rechizitele bancare ale acestora.

În baza borderoului beneficiarilor desemnării procentuale prezentat spre executare, Ministerul Finanţelor, prin intermediul Direcţiei Trezoreria de Stat din cadrul Ministerului Finanţelor, efectuează transferul sumelor de desemnare procentuală conform datelor bancare ale beneficiarilor până la data de 30 septembrie a anului în care a avut loc desemnarea. Direcţia Trezoreria de Stat din cadrul Ministerului Finanţelor va prezenta Inspecţiei Financiare Lista beneficiarilor desemnării procentuale, cu indicarea sumelor transferate fiecărui beneficiar.

Vă invităm să susțineți presa liberă, apreciind astfel munca echipei TV8. Direcționați 2% din impozitele pe care le plătiți la stat, către Asociația Obștească „Media Alternativa”. Vedeți aici cum direcționați 2%.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram