/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Kievul intră în lockdown. Rămân deschise doar magazinele alimentare și farmaciile

18 martie 2021, ora 19:36

Capitala Ucrainei, Kiev, intră în lockdown pentru trei săptămâni din cauza unei creşteri semnificative a cazurilor de Covid-19.

„Situaţia legată de răspândirea virusului este o reală ameninţare”, a declarat joi primarul Capitalei, Vitali Kliciko. În Kiev, oraş cu trei milioane de locuitori, peste 70% din totalul de paturi din spitale pentru pacienţii cu Covid-19 sunt deja ocupate.

Începând de sâmbătă, 20 martie, toate teatrele, cinematografele, muzeele şi centrele comerciale vor fi închise, în timp ce magazinele alimentare şi farmaciile vor rămâne, totuşi, deschise.

Saloanele de coafură şi centrele de fitness pot fi folosite, dar cu programare. Grădiniţele şi mijloacele de transport public vor fi de asemenea ferite de restricţii.

Studenţii vor studia online. Măsuri similare au fost dispuse miercuri şi pentru oraşul Liov din vestul ţării.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, peste 1,5 milioane de infectări au fost înregistrate oficial în Ucraina, iar peste 29.000 de persoane au murit din cauza virusului.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 a început în urmă cu doar trei săptămâni, iar peste 70.000 de ucraineni au fost vaccinaţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram