/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/LIVE/ CC examinează sesizarea deputaților de la Pro Moldova care cer declararea neconstituțională a inițiativei privind anularea „legii miliardului furat”

missing
18 martie 2021, ora 10:46

Curtea Constituțională examinează sesizarea depusă de către doi deputați de la Pro Moldova, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, prin care se cere declararea neconstituțională a normei legislative care prevede abrogarea legea „miliardului furat”.

Anterior, Curtea Constituțională a suspendat proiectul de lege privind abrogarea legii miliardului.

Proiectul privind abrogarea Legii nr. 235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiilor de plată derivate din garanțiile stat a fost înaintat în Parlament de deputații socialiști Bogdat Țîrdea, Petru Burduja, Vladimir Golovatiuc și Corneliu Furculiță, fiind votat pe 16 decembrie 2020, în ședința în care au participat doar deputații din Partidul Șor și PSRM.

Legea a fost promulgată de fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon.

Banca Națională a Moldovei a declarat anterior, printr-o scrisoare, că nu susține inițiativa legislativă privind anularea legii miliardului furat, care a fost votată ieri în două lecturi de deputații de la Partidul Șor și PSRM.

Vedeți mai jos sesizarea deputaților Pro Moldova:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram