/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Mariana Durleșteanu continuă să facă declarații, deși și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministră: „Pe la spatele meu se jucau diferite scenarii”  

18 martie 2021, ora 08:12

Deși a anunțat că își retrage candidatura de la funcția de prim-ministră, Mariana Durleșteanu continuă să facă declarații în legătură cu evenimentele politice de la Chișinău și să ofere explicații de ce a acceptat propunerea PSRM.

Și în acestă dimineață, acesta a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, explicând de ce a acceptat propunerea PSRM privind înaintarea la funcția de prim-ministră: „Ca să liniștesc haiducii Candu și Filip voi veni cu mesaje ce țin de decizia luată. Domnul Candu știe bine condiția din partea mea, ce ține de susținerea partidului Șor , nu am nimic cu doamna Tauber sau alți oameni din această formațiune, dar a fost din start o poziție care a fost reiterată de mine. Domnii Șor, Candu și Filip să mai citească odată raportul Kroll, căci pușcăria oricum este destinația finală. Am acceptat invitația PSRM pentru ca sunt 37 de mandate și nu 15 versus pokemonii”.

Mariana Durleșteanu mai spune că a dorit să facă o schimbare din interiorul Guvernului, „pentru ca să nu regret votul oferit în alegeri, dar am știut că pe la spatele meu se jucau scenarii diferite”.

„Poziția mea a fost clară din start privind Guvernul tehnocrat fără oameni din fracțiuni. Chiar dacă acel Filip zice că nu este așa ceva , ba da – a fost Guvernul Cioloș. Eu știu că prin voința politică și asumare de răspundere se pot face lucruri bune, dar aceasta nu există în Moldova cu regret, doar interese personale și de clan”, a adăugat ex-candidata la funcția de prim-ministră.

Amintim că pe data de 16 martie curent, în timp ce șefa statului avea consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată din partea PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat printr-o postare pe Facebook că se retrage din viața publică.

Ieri, 17 martie, în cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că Durleșteanu a fost supusă unor presiuni.

Mariana Durleșteanu: „Am decis să îmi retrag candidatura de la funcția de prim-ministru”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram