/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Ministerul Educației: Circa 4 300 de elevi nu pot învăța la distanță pentru că nu dispun de calculator și internet

missing
18 martie 2021, ora 12:55

Circa 4 300 de elevi din țară nu pot învăța de la distanță pentru că nu dispun de dispozitivele necesare și nu au acces la internet. Despre aceasta a anunțat ministra interimară a Ministerului Educației, Lilia Pogoșla. 

Funcționara a dat asigurări că autoritățile vor depune toate eforturile pentru ca acești elevi să recupereze materialele cu prezența fizică în cadrul instituțiilor de învățământ din țară.

Ministra în exercițiu a spus că din bugetul de stat au fost alocate circa 20 de milioane de lei pentru procurarea a peste trei mii de laptopuri în instituțiile de învățământ din țară, iar la sfârșitul lunii aprilie, datorită partenerilor de dezvoltare, alte zece mii de laptopuri vor fi distribuite în țară.

Potrivit datelor epidemiologice prezentate de către autorități, 292 de elevi și 409 profesori sunt confirmați pozitiv cu virusul COVID-19. Menționăm că din 16 martie procesul educațional se desfășoară în baza celor trei modele propuse de către Ministerul Educației. În baza unuia elevii pot învăța cu prezența fizică.

La începutul anului de studii 2020/21, în învățământul primar și secundar general erau înscriși 334,4 de mii de elevi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram