Pro Moldova încă nu a decis dacă va susține sau nu candidatura lui Igor Grosu, care a fost desemnat de către șefa statului la funcția de premier. Liderul formațiunii, Andrian Candu, spune că așteaptă decizia Curții Constituționale, care urmează să legalitatea decretului emis de Maia Sandu, după ce a fost sesizată de către deputați socialiști. 

„Majoritatea parlamentară și-a reiterat astăzi existența și a venit cu o candidatură. Cu această propunere. Domnul Golovatiuc nu este candidat la funcția de prim-ministru. La ora actuală există domnul Grosu, care este desemnat prin decretul președintei Maia Sandu. În viziunea mea, acest decret a fost corect emis și își are toată puterea sa. Acest subiect va fi curând examinat de Curtea Constituțională. Cu regret, mingea din Parlament și Președinție a fost aruncată iarăși în responsabilitatea Curții Constituționale”, a declarat Andrian Candu.

„Trebuie să avem răbdare și să așteptăm decizia Curții, dacă decretul Maiei Sandu este legal sau nu. De aici urmează toate consecințele politice, inclusiv și noi atunci o să formulăm poziția noastră politică, a echipei Pro Moldova, ce ține de următoarele acțiuni și efectele acestora”, a adăugat liderul Pro Moldova.

Precizăm că pe data de 16 martie curent, șefa statului l-a desemnat pe Igor Grosu la funcția de prim-ministru, fiind semnat un decret în acest sens.

La o zi distanță, socialiștii au anunțat că vor înainta o altă candidatură la funcția de premier, criticând decizia Maiei Sandu. Astăzi, 18 martie, în plenul Legislativului a fost anunțată constituirea majorității parlamentare pentru susținerea lui Vladimir Golovatiuc la funcția de premier. Pentru susținerea lui Golovatiuc au semnat 53 de deputați.

Menționăm că Curtea Constituțională se va întruni în ședință mâine, 19 martie, de la ora 10:30, pentru a examina cererea de suspendare a decretului privind desemnarea candidatului Igor Grosu pentru funcția de prim-ministru.

Cererea a fost depusă de către deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!