/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dodon deschide parantezele. Spune că de fapt Durleșteanu era candidatul de rezervă

missing
19 martie 2021, ora 10:35

Liderul Partidului Socialiștilor a deschis parantezele în tradiționala sa emisiune de vineri. Igor Dodon a spus că, de fapt, Mariana Durleșteanu era candidatul de rezervă al PSRM și că exista și o altă candidatură, care, însă a tărăgănat cu decizia de acceptare a acestei propuneri. 

„Durleșteanu era candidatul nostru de rezervă. Noi am avut alt candidat, care cu câteva minute după ce am înaintat-o pe Durleșteanu a sunat și a spus că este gata să fie candidat”, spus Igor Dodon.

Cât ține despre anunțul făcut de către Mariana Durleșteanu prin care a spus că-și retrage candidatura, Igor Dodon este de părere că acesta a fost un pas regretabil. Politicianul este de părere că anunțul putea fi făcut nu în ziua consulturilor care au avut loc la Președeniție, dar cu câteva zile mai înainte.

„Nu a putut ține piept presiunilor. Noi de pe 11 februarie discutam în fiecare zi. Înțeleg că a fost nemulțumită că pe lângă PSRM au semnat și Partidul „Șor”. Dar a fost înaintată de PSRM, cum și cine a semnat este altă situație. O astfel de abordare față de colegii care au semnat nu cred că a fost o coincidență. Cred că s-au făcut presiuni, a fost un joc sub masă”, a spus Igor Dodon.

Politicianul a declarat că Maia Sandu s-a grăbit pe 16 martie cu înaintarea președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la șefia Guvernului, întrucât cererea de retragere din partea Marianei Durleșteanu a fost recepționată pe 17 martie.

Menționăm că astăzi Curtea Constituțională urmează să decide dacă este sau nu constituțional decretul semnat de Maia Sandu prin care Igor Grosu a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram