/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO. VIDEO/ Olga Țăpordei, femeia care cucerește munți și oameni

missing
19 martie 2021, ora 14:58

Este femeia care ne învață să visăm larg, să țintim cât mai sus și să nu renunțăm la ceea ce ne dorim. Despre curaj și despre înălțimi, la propriu, vorbim cu Olga Țăpordei, expert în Personal Branding dar și prima femeie din Moldova care și-a propus să arboreze tricolorul pe Everest, cel mai înalt și periculos munte.

Secretul viselor îndrăznețe

De fiecare dată când primește această întrebare, ea revizuiește fiecare vis și idee, care sunt sau devin mai târziu  o parte din ceea ce înseamnă Olga Țăpordei. „Fiecare dintre noi este într-o dezvoltare continuă, iar ca un om să se auto dezvolte, el are nevoie să iasă din zona de confort și să-și stabilească niște scopuri ambițioase”, afirmă tânăra pentru care fiecare experiență este o nouă provocare, iar asta o motivează să țintească cât mai sus.

Consecvență și fidelitate față de scopurile propuse

Atunci când îți dorești ceva, este absolut necesar să fii foarte clar cu tine însuți. Olga este încrezută că orice vis care pare de domeniul fantasticului poate fi atins cu pași mărunți, dar siguri. „Micile acțiuni zilnice ne definesc mai mult decât ne imaginăm și anume acest lucru ne propulsează spre scopul propus”, afirmă Olga.

Pericolul muntelui Everest și grija oamenilor dragi

Pentru a-și atinge următorul vis – Everestul, Olga se pregătește intens de mai bine de un an,  iar cei 40 de km alergați pe săptămână sunt doar un exemplu din rutina sa. De susținere se bucură și din partea celor apropriați.

Chiar dacă pe alocuri, oamenii mei dragi, nu sunt de acord, mă susțin oricum cu toată ființa. Ei înțeleg că acesta este un vis de al meu și eu n-am să renunț pentru că, sunt destul de ambițioasă”, afirmă Olga spunând că dezacordul oamenilor apropiați este unul justificat, deoarece Everest este cel mai periculos munte de urcat.

Motivația vine din abundența experiențelor noastre

Olga susține, în totalitate, că visele noastre ne definesc și trebuie stabilite în așa fel încât să fie atinse. Este important raportul dintre acțiunile noastre zilnice, efortul depus și ceea ce putem obține.

În urmă cu 10 ani, când am intrat la facultate, visul meu era să îmi cumpăr un telefon mobil. Visele se schimbă de-a lungul anilor și cu cât mai mult muncim la realizarea lor, cu atât suntem mai inspirați să ne punem alte scopuri, alte vise și să mergem spre îndeplinirea lor”, mărturisește ea.

Cel mai înalt vârf din Africa, muntele Kilimanjaro, escaladat cu succes

Eu am o mare pasiune față de munți, iar emoțiile nu pot fi redate până nu ajungi în vârf și simți asta pe propria piele. Absolut fenomenal!” Mărturisește că procesul de escaladare vine la pachet cu emoții intense și gânduri de orice fel, iar priveliștea merită tot efortul : ”N-am văzut niciodată în viața un răsărit mai frumos, atât de aproape. RECOMAND!

Lecțiile cele mai importante

Consideră că munții sunt o școală de viață extraordinară, care ne responsabilizează. „Dacă ai uitat cumva pe Everest să ai grijă când se termină oxigenul, s-ar putea să fie fatal.” Munții o învață să fie răbdătoare, consecventă și asumată. Iar pentru o experiență virtuală, tot ea recomandă vizionarea filmului ”Everest”.

 

Sursă foto: arhivă personală

Autoare: Nelly Mihailov

Video: Daniel Brînza

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram