/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Termoelectrica, precizări privind cazul femeii care se plânge că are calorifere reci, deși plătește lunar 1000 de lei

missing
19 martie 2021, ora 18:29

După ce o locuitoare a Capitalei s-a plâns că plătește în fiecare lună mai mult de 1000 de lei pentru încălzire, caloriferele din casă sunt mai mult reci decât calde, Termoelectrica a venit cu mai multe precizări cu privire la acest caz. Instituția a menționat că astăzi mai mulți muncitori au demarat verificări în apartamentul femeii.

„Până în prezent, Termoelectrica  nu a recepționat nicio sesizare cu privire la calitatea serviciilor de termoficare de la locatara blocului locativ din str. Independenței. În cadrul discuțiilor cu Gestionarul Fondului  Locativ, acesta ne-a comunicat faptul că, vineri, 12 martie, a recepționat de la această adresă o sesizare cu privire la calitatea serviciilor de termoficare, iar în aceeași zi a mers la fața locului. În urma verificărilor, lăcătușii ÎMGFL 5 au depistat faptul că debitul agentului termic era insuficient,  acesta fiind redus de către responsabilul de contor, fără a duce cont de doleanțele tuturor locatarilor, ceea ce a condus la livrarea necalitativă a energiei termice pentru acest apartament”, spun reprezentanții instituției.

Termoelectrica mai precizează că o echipă formată din specialiști de la Termoelectrica și GFL au mers astăzi, 19 martie, la fața locului pentru a verifica suplimentar acest caz, unde au constatat că proprietarul apartamentului a efectuat modificări neautorizate în sistemul ingineresc de alimentare cu căldură, utilizând echipamente neconforme, balconul este neizolat termic, cu pereți subțiri și geamuri deteriorate, ceea ce provoacă scurgeri de căldură și apariția mucegaiului pe perete;

Angajații instituției au precizat că temperatura caloriferelor din apartamentul respectiv erau conform normativelor în vigoare.

Amintim că o locuitoare a Capitalei se plânge că deși plătește în fiecare lună mai mult de 1000 de lei pentru încălzire, caloriferele din casă sunt mai mult reci decât calde. Ba mai mult, femeia spune că nu are nici apă caldă în timpul zilei, ci doar seara târziu sau dimineața devreme. Chiar și așa, nu este suficient de fierbinte, pentru a face baie. Deoarece este frig în casă și nici apă caldă nu este, singura soluție pentru a-i face baie copilului într-o cameră cu o temperatură mai înaltă, pentru ca acesta să nu răcească, este să încălzească apă la aragaz și să conecteze cuptorul electric, pentru a face cald în bucătărie.

/VIDEO/ O femeie din sectorul Botanica plătește lunar peste 1000 de lei pentru căldură, dar caloriferele sunt reci

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram