coronavirus

/DOC/ Testul negativ la COVID-19 devine obligatoriu la intrarea pe teritoriul R. Moldova. De când va fi în vigoare măsura

20 martie 2021, ora 11:47
Distribuie:

Testul negativ la COVID-19 devine obligatoriu la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova din 23 martie curent. Măsura se instituie pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică, care a fost prelungită până pe data de 18 aprilie curent.

Testul trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii. „Confirmarea trebuie să fie prezentată în una din limbile română, engleză, franceză sau rusă”, se arată în hotărârea CNESP.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi nu deţin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19 vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

„În cazul minorilor până la 14 ani, fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere sunt completate şi semnate de reprezentantul legal sau însoţitorul”, spun membrii comisiei extraordinare.

Potrivit informațiilor, persoanele care se află în regim de autoizolare sau carantină pot întrerupe acest regim după a 10-a zi, dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ.

Precizăm că ieri, 19 martie, CNESP a introdus noi măsuri retrictive, fiind modificat programul de lucru al centrelor comerciale, a unităților comerciale ne-alimentare, care urmează începând cu 20 martie să-și înceteze programul de lucru la ora 18:00. Totodată, restauratele își vor înceta programul de lucru la ora 20:00. De la ora 20:00, până la ora 07:00, pot să-și continue activitatea în regim de livrare.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram