externe

Străzile din Italia, aproape pustii. Locuitorii din peninsulă vor petrece al doilea Paște cu restricții severe

20 martie 2021, ora 18:30
Distribuie:

Sentiment dezolant de deja vu în Italia, unde multe regiuni, inclusiv Capitala Roma, dar și destinații turistice favorite ca Veneția și Milano au devenit zone roșii. Străzile sunt aproape pustii, zonele comerciale au obloanele trase. Locuri care altă dată atrăgeau mii de turiști sunt parcă părăsite de oameni și vor rămâne așa inclusiv de Paștele Catolic pentru al doilea an la rând.

Trei sferturi din teritoriul Italiei este din nou o zonă roșie Covid. Până și Sardinia, ocolită până acum de valul infectărilor, se va trece la restricții de luni, notează Digi.

În pensinsulă s-au închis școlile grădinițele, localurile publice și afacerile nonesențiale. Practic, economia este din nou pe stop.

Guvernul Draghi încearcă să evite astfel efecte devastatoare ale unui al treilea val al pandemiei, în condițiile în care primele două valuri au lăsat în urmă peste sute de mii de morți și traume familiale comparabile cu starea de război.

Mai multe regiuni din Italia au intrat în lockdown de pe 15 martie, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19. Decretul prevede restricții dure pentru jumătate din țară. Măsurile sunt valabile până în weekendul cu Paștele, atunci când toată Italia va deveni zonă roșie.

Decretul include zonele cu risc ridicat de răspândire a Covid-19, acolo unde se înregistrează peste 250 de cazuri pe săptămână la 100.000 de locuitori.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram