/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Inundații majore în Australia: Sute de oameni evacuați din cauza ploilor torențiale

22 martie 2021, ora 10:03

Australia se confruntă cu inundații majore. Potrivit Biroului meteorologic australian, inundațiile au depășit nivelul record din 2013 din Port Macquarie, oraș portuar și o stațiune balneară din Australia, situată la 400 km nord de Sydney.

Sâmbătă, 20 martie, autoritățile australiene au cerut populației să evacueze zonele joase de pe coasta de est a țării în urma ploilor torențiale, care au dus la inundații mari și ar putea pune în pericol viețile locuitorilor.

Sute de oameni s-au adunat în centre de evacuare în zonele de nord a orașului Sydney. Autoritățile menționează că sute de oameni sunt încă în căutarea unui adăpost.

Prim-ministrul australian, Scott Morrison, se arată devastat de aceste scene sfâșietoare și a oferit drept ajutor asistență militară. Salvatorii au raportat peste 300 de intervenții în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru a adăposti oameni afectați de inundații.

Gladys Bereklian, premier al New South Wales, a declarat că nu s-a înregistrat nici un deces – menționând ca fiind “un miracol dacă e să ne gândim la ceea prin ce am trecut”, raportează BBC News.

 

 

Sursă foto: BBC News

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram