/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ „Cod Roșu” de alertă, instituit în peste 20 de localități din Cimișlia. Autoritățile locale: „Situația epidemiologică se agravează rapid”

missing
23 martie 2021, ora 18:10

În 24 de localități din raionul Cimișlia a fost instituit „cod roșu” de alertă, după ce autoritățile locale au constatat că „situația epidemiologică se agravează rapid”. Decizia a fost luată astăzi, iar gradul de „cod portocaliu” a fost atribuit localității Troițcoe.

Conform deciziei de astăzi, Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul raionului Cimișlia în perioada 23 martie – 18 aprilie 2021.

În aceste condiții, este restricționată deplasarea populației și este impusă izolarea la domiciliu. Mai mult, autoritățile interzic adunările în masă, inclusiv activitățile culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment.

În această perioadă, este permisă doar prestarea serviciilor esențiale.

Vineri, 19 martie curent, în Republica Moldova au fost instituite noi restricții, odată cu acutizarea situației pandemice. Atunci, CNESP a prelungit starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până pe 18 aprilie 2021.

Conform deciziei CNESP, centrele comerciale, unitățile comerciale nealimentare, urmau să-și modifice programul și să activeze până la ora 18:00, iar piețele de la ora 7:00, până la ora 15:00. CNESP au mai decis ca restauratele să activeze până la ora 20:00.

Totodată, membrii comisiei au introdus obligativitatea prezentării unui test negativ la COVID-19 la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova începând de astăzi, 23 martie.

Fără nunți și cumetrii! În Republica Moldova au fost instituite noi restricții

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram