/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Șeful Consiliului Concurenței - luat la întrebări de vicepreședintele Parlamentului, după majorarea prețurilor la carburanți

23 martie 2021, ora 10:31

Președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, a fost luat la întrebări de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, după ce prețurile la carburanți s-au majorat în lanț, de la începutul acestui an. 

Deputatul a solicitat să fie informat dacă Consiliul Concurenței s-a autosesizat cu referință la lipsa scăderii prețurilor la produsele petroliere în Republica Moldova, contrar tendințelor de descreștere a valorii medii conform cotațiilor medii internaționale.

De asemenea, președintele Consiliului Concurenței a fost solicitat să se expună la subiectul abordat pe larg în societate privind existența „Acordului de cartel” pe piața produselor petroliere, „având în vedere faptul că prețurile cu amănuntul de la o benzinărie la alta practic nu diferă, sau diferă cu o marjă nesemnificativă”.

Foto: Facebook/ Alexandr Slusari

„Platforma DA cere intervenția Consiliului Concurenței și combaterea acestui acord de cartel al petroliștilor, precum și soluționarea problemei diminuării prețurilor la produsele petroliere. Îi amintim acestei instituției cu buget exorbitant că în foarte scurt timp Parlamentul urmează repetat să audieze conducerea entității, după ce, foarte probabil, vom cere demisia acestor demnitari de stat”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa de Facebook.

Pe 18 martie curent, deputații au votat în prima lectură modificări la legea privind piața produselor petroliere. Astfel, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) i-ar putea revine dreptul de a reglementa stabilirea prețurilor la carburanți, luând ca bază cotațiile burselor internaționale Platt`s.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram