Ex-candidata PSRM la funcția de prim-ministră, Mariana Durleșteanu, continuă să facă declarații, spunând că „trebuie să ofere răspunsuri la anumite întrebări”. Aceasta a explicat de ce a decis să-și retragă candidatura de la funcția de prim-ministră. Referindu-se la decizia sa, Durleșteanu a spus că „am luat decizia în urma show-rilor de la TV făcute de politicieni, care au demonstrat că se țin cu orice preț de imunitatea parlamentară și interesele lor personale și de clan”.

„Aș dori încă să menționez că de la bun început am zis: nu accept să fiu reprezentată de formațiunea Șor. Însă acest lucru nu s-a întâmplat și am mai înțeles că nu va fi posibil să existe suport și angajament politic pentru a face reforme clare de la așa alianța. În contextul mesajului meu, plasat pe Facebook din 16 martie 2021, țin să menționez că decizia îmi aparține mie personal și declarația de retragere a fost scrisă de mine cu ceva timp înainte”, a mai scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

Mariana Durleșteanu a negat informațiile apărute în spațiul public privind presiunile la adresa sa: „Rog să nu mai faceți filme de groază privind presiunile asupra mea”.

În context, ex-candidat la funcția de prim-ministră a mai menționat că „mesajele inconsecvente din partea politicienilor m-au împins la această decizie, însă cum am mai zis, voi continua să rămân în viața publică, pentru a duce schimbarea până la capăt. Consider că decizia mea a fost în beneficiul cetățenilor și depășirii crizei politice. Eu sunt o persoană cu principii clare așa ca și în „negocierea tranzacțiilor financiare” care prevăd condiții și obligațiuni din partea ambelor parți. Când aceste condiții nu se respectă atunci tranzacția nu are loc și părțile își revăd strategiile”.

După ce pe 16 martie curent Mariana Durleșteanu a anunțat că își retrage candidatura de la funcția de prim-ministră, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că aceasta a fost supusă unor presiuni.

Durleșteanu și-a anunțat retragerea în timp ce aveau loc consultările între șefa statului, Maia Sandu, și fracțiunile parlamentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!