O expoziție inedită a fost inaugurată în Senatul Regatului Spaniei. Evenimentul cu genericul „Femeia şi Cultura”, în care au fost expuse douăzeci de ii, cusute de membrele Clubului MăiestrIA din Republica Moldova, a fost organizat de către Ambasada Republicii Moldova la Madrid.

La inaugurarea expoziției au participat preşedinta Senatului, Pilar Llop Cuenca, şefa misiunii, Violeta Agrici, și fondatoarea MăiestrIA, Stela Moldovanu.

„Cât mai multă lume trebuie să ne cunoască iile, tradițiile noastre, cine suntem şi de unde venim”, a menționat ambasadoarea Republicii Moldova în Spania.

Stela Moldovanu a relatat că iile expuse sunt 20 de replici ale cămășilor autentice românești, care au fost cusute, în ultimii doi ani, de femeile din Clubul MăiestrIA în acțiune.

„Azi nu mai coasem din necesitate, azi coasem de plăcere, pentru a ne limpezi mintea, pentru a ne face ordine în gândire, pentru a ne elibera ochii de ecranele telefoanelor mobile. Azi ne reconetăm cu rădăcinile noastre viguroase și ne alimentăm din trecutul nostru bogat pentru a avea ce transmite muzeelor din viitor. Suntem femei active, venim din domenii diferite, suntem profesoare, medici, funcționari publici, arhitecte, juriste, traducătoare, însă toate avem aceeași pasiune care ne-a descoperit bucuria creației”, a adăugat Stela Moldovanu.

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Spania au menționat că „evenimentul a fost dedicat celebrării rolului fundamental al femeii în promovarea culturii, transmiterea valorilor, tradițiilor, a patrimoniului unei națiuni de-a lungul secolelor generațiilor viitoare. Cămașa tradițională a impresionat publicul prezent prin varietatea simbolurilor, bogăția culorilor, perfecțiunea şi autenticitatea tehnicilor executate”.

Foto: Ambasada Republicii Moldova în Spania

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!