Fără mari schimbări. În echipa premierului desemnat, Igor Grosu, se regăsesc o mare parte din cei care au făcut parte din echipa ex-candidatei la funcția de prim-ministră Natalia Gavrilița, dar sunt și nume noi. Astfel, la funcția de ministru al Agriculturii a fost desemnat deputatul PAS Vladimir Bolea, iar pentru șefia ministerului Finanțelor a fost desemnată chiar Natalia Gavrilița.
Candidatul la funcția de ministru, Igor Grosu, a anunțat că a depus la Parlament programul său de guvernare – „Moldova sănătoasă”.
„Am depus acum la Parlament documentele cu privire la echipa și programul de guvernare. Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor.
Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, declarat Igor Grosu.
Vedeți mai jos cine face parte din echipa Guvernului Grosu:
Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare
Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, prim-viceprim-ministră
Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției
Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării
Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne
Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii
Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării
Amintim că pe 16 martie curent, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost numit la funcția de prim-ministru printr-un decret semnat de șefa statului, Maia Sandu.
Ulterior, patru deputați socialiști, Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski și Vlad Batrîncea, au atacat decretul prezidențial la Curtea Constituțională, cerând să fie declarat neconstituțional. Sesizarea socialiștilor a fost respinsă ieri, 22 martie, după ce magistrații CC au examinat cererea.
Inițial, vineri, 19 martie curent, Curtea Constituțională a respins cererea de suspendare a decretului președintei Republicii Moldova din 16 martie curent, solicitarea care, la fel, se regăsea în sesizarea celor patru deputați socialiști.