I-a oferit lui Igor Dodon 9 750 de lei în campania electorală din 2020, are un salariu de peste 16 mii lei lunar și circulă cu o mașină Dacia de 90 de mii de lei. Este vorba despre președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secrieru, care a fost învinuit de un deputat că s-a ales cu un apartament din bani publici, dar care a respins orice acuzații. 

Vasile Secrieru a fost numit în funcția de președinte al raionului Rîșcani pe 22 noiembrie 2019. În 2020, el a declarat un salariu de 196 177 de lei, ceea ce înseamnă că, lunar, funcționarul ridica circa 16 348 de lei. Anul trecut, acesta a obținut alți 80 de mii de lei de pe înstrăinarea unor bunuri.

Președintele raionului Rîșcani este proprietarul unui imobil în valoare de 17 013 lei, dobândit în anul 2016. Anul trecut, Vasile Secrieru și-a cumpărat un automobil de marca Dacia, fabricat în anul 2010. Potrivit declarației de avere, valoarea mașinii este de 90 de mii de lei. Vehiculul a fost înregistrat în orașul Rîșcani.

În perioada campaniei prezidențiale din 2020, Vasile Secrieru a oferit, cu titlu gratuit, 9 750 de lei candidatului la funcția de președinte Igor Dodon.

Amintim că, deputatul Radu Marian a sesizat Procuratura Generală, Autoritatea Națională de Integritate și Cancelaria de Stat, după ce l-a acuzat pe președintele raionul Rîșcani că s-a ales cu un apartament din bani publici.

Alesul poporului a publicat și decizia Consiliului Raional, potrivit căreia, Vasile Secrieru a fost împuternicit să încheie un contract de locațiune cu el însuși.

De partea cealaltă, președintele raionului a publicat pe pagina sa de Facebook o altă decizie a Consiliului, în care este indicat că vicepreședintele raionului, Igor Culic, a fost împuternicit să încheie contractul de locațiune.

În septembrie 2020, președintele socialist al raionului Rîșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist, Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu de la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și directoarea liceului au apărut fără măști de protecție și înghesuiți la ușa veceului tăind o panglică roșie care era ținută de doi copii, la inaugurarea blocului sanitar al unei școli.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!