Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

politic

/DOC/ „Vom solicita declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 de zile”. Măsurile anticriză din programul de guvernare al lui Igor Grosu 

24 martie 2021, ora 11:58
Distribuie:

Candidatul la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, și-a prezentat programul de guvernare – „Moldova Sănătoasă”. În acest context, Igor Grosu a menționat că „responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”.

În programul de guvernare au fost incluse mai multe măsuri de urgență. Astfel, în document se menționează că din primele săptămâni de mandat „Guvernul va lua decizii prompte și ferme pentru a gestiona criza și a începe curățarea instituțiilor statului de oameni compromiși și corupți. Guvernul va asigura funcționalitatea instituțiilor publice și va asigura dialogul social. Guvernul va suplini imediat funcțiile de demnitate publică la toate ministerele și alte autorități publice și își va numi reprezentanți noi în teritoriu. Autoritățile vor relua urgent dialogul cu cetățenii, partenerii sociali, asociațiile de întreprinderi și producători, organizațiile non-guvernamentale și internaționale pentru a rezolva problemele oamenilor care au nevoie de ajutorul statului pe timp de criză”.

Totodată, în program se menționează că „Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 de zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021. Această solicitare va prevede împuternicirea Comisiei pentru Situații Excepționale cu competențele necesare pentru implementarea unui pachet anticriză pentru gestionarea crizei sanitare, creșterea veniturilor populației și susținerea întreprinderilor, în special în sectoarele afectate”.

Candidatul la funcția de premier spune că dacă echipa sa va primi numărul necesar de voturi, acest Guvern este hotărât și pregătit să acționeze imediat pentru a gestiona criza din Republica Moldova. „Guvernul își va angaja răspunderea pe inițiative legislative și va adopta hotărâri de guvern pentru a implementa un pachet comprehensiv de susținere a populației și a economiei pe timp de criză, precum și pentru combaterea schemelor de corupție și curățarea instituțiilor. Totodată, Guvernul va pregăti condițiile pentru organizarea alegerilor anticipate libere și corecte, cu respectarea tuturor măsurilor epidemiologice pentru asigurarea securității cetățenilor”, a adăugat Igor Grosu.

Vedeți mai jos programul integral: 

Amintim că ieri, 23 martie, Igor Grosu a depus la Parlament programul său guvernamental „Moldova Sănătoasă”, prezentându-și și echipa sa:

Viorel Cibotaru, viceprim-ministru pentru Reintegrare;

Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor, prim-viceprim-ministră;

Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției;

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului;

Ala Nemerenco, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale;

Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării;

Mihai Popșoi, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene;

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne;

Andrei Spînu, ministrul Economiei și Infrastructurii;

Anatolie Topală, ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Pe 16 martie curent, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a fost numit la funcția de prim-ministru printr-un decret semnat de șefa statului, Maia Sandu.

Ultima oră! Igor Grosu a depus programul guvernamental la Parlament. Cine face parte din echipa premierului desemnat

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram