/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Doi inspectori vamali din Nordul ţării, prinşi în timp ce primeau mită

missing
24 martie 2021, ora 10:12

Doi inspectori ai Biroului Vamal Nord au fost reținuți, seara trecută, de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurori în timp ce ar fi pretins şi primit mită de la un bărbat care importa de peste hotare un automobil. Potrivit datelor preliminare, inspectorii ar fi pretins 100 de euro şi 2000 de lei pentru a include în actele de devamare a autoturismului taxa minimă.

„În intervalul de timp 15.30-17.00, inspectorii vamali ar fi cerut de la persoana, care însoţea autoturismul de model Ford Transit, 100 de euro pentru a include în actele vamale costul minim pentru devamare şi încă 2000 de lei pentru a înregistra maşina pe numele altui bărbat care, la momentul întocmirii documentelor, nu era prezent la faţa locului. Prin urmare, acţiunile celor doi inspectori sunt calificate drept corupere pasivă, comisă în exercitarea atribuţiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat.

Inspectorii au fost escortaţi la sediul DGT Nord a CNA, pentru audieri, după care au fost reţinuţi pentru 72 de ore. D

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram