Liderul Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon în consideră pe președintele Federației Ruse Vladimir Putin drept pacificator. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune NTV Moldova. 

„Eu îl consider pe Putin un pacificator. Nu voi da aprecieri americanilor acum – experții au vorbit despre ceea ce făceau ei, cum se amestecă peste tot și au primit un răspuns, democrația pe care au semănat-o peste tot „s-a întors acasă”. Vladimir Putin va intra în istorie ca pacificator. Să ne amintim de Siria, Karabakh și așa mai departe. Cred că merită titlul de pacificator în viața sa. Și ceea ce face cineva pentru a se arăta că este mai puternic din punct de vedere geopolitic – un lider puternic nu se va apleca niciodată la astfel de declarații. Oamenii puternici sunt, de obicei, mai modești și nu doresc să devină mai sus în ochii publicului, dorind să pună pe cineva jos”, a spus Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la NTV.

Amintim că preşedintele american Joe Biden a declarat într-un interviu că nu crede că şeful statului rus Vladimir Putin are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este “un ucigaş”, preşedintele american a răspuns laconic: “Da, cred!”. “Veţi vedea în curând preţul pe care îl va plăti”, a adăugat el.

Comentariile sale survin după ce un raport al serviciilor de informaţii americane a confirmat vechi alegaţii potrivit cărora Putin s-ar fi aflat în spatele ingerinţei Moscovei în alegerile din SUA, o acuzaţie calificată de Rusia ca fiind fără fundament.

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a ajuns duminică la Moscova pentru discuţii cu privire la viitorul relaţiilor cu Statele Unite după ce preşedintele american Joe Biden a spus că îl consideră un ‘criminal’ pe omologul său Vladimir Putin, a relatat agenţia TASS, transmite Reuters.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!