coronavirus

O nouă tulpină a coronavirusului, cu două mutații, descoperită în India

24 martie 2021, ora 14:26
Distribuie:

Ministerul Sănătății din India a anunțat miercuri descoperirea unei variante cu „dublă mutație” a noului coronavirus. Vestea vine în contextul în care țara înregistrează cele mai mari valori zilnice de infectări și decese din cauza COVID de la începutul anului, scrie Reuters.

Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidențiat mutații ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, așa-numitele „variants of concern” (VOC), a precizat Ministerul indian al Sănătății.

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state, dar ministerul spune că deocamdată nu este clar dacă noua variantă descoperită provoacă o creștere a numărului de cazuri aici sau în alte state, scrie Digi 24.

Deși atât celelalte tulpini noi, cât și varianta proaspăt descoperită au fost identificate în India, Ministerul Sănătății susține că acestea „nu au fost detectate într-un număr suficient de mare pentru a stabili o relație directă sau pentru a explica creșterea rapidă a numărului de cazuri în unele state”.

India a raportat până acum cazuri de infectări cu tulpina britanică, dar și cu cea din Brazilia și Africa de Sud.

Miercuri, India a raportat 47.262 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr din luna noiembrie încoace. Doar SUA și Brazilia raportează valori mai mari.

De asemenea, au fost înregistrate 275 de decese în ultima zi, cele mai multe din acest an, ridicând totalul morților la 160.441, potrivit datelor guvernului.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram