/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru magistrata de la Judecătoria Chișinău, reținută acum două zile. Ar fi pretins 16 mii de dolari de la un agent economic

missing
24 martie 2021, ora 12:32

Magistrata de la Judecătoria Chișinău, care acum două zile a fost reținută în flagrant pentru trafic de influență, a fost pusă sub învinuire. De asemenea, procurorii au depus astăzi, 24 martie, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demers cu solicitarea de aplicare în privința acesteia măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile. Anterior, ZdG scria că magistrata reținută este Maria Tertea. 

Procuratura Generală precizează că respectiva cauză penală a fost inițiată în baza unor informații, potrivit cărora, judecătoarea ar fi pretins 16 mii de dolari de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un dosar civil.

„În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă”, spun reprezentanții Procuraturii Generale.

Tot astăzi, a fost pus sub învinuire și conducătorul agentului economic care ar fi oferit mită, acțiunile acestuia fiind cercetate sub aspectul infracțiunii de ”corupere activă”.

Amintim că la începutul anului, judecătoarea l-a eliberat pe Viorel Morari.  Anterior, TV8 scria că acum trei ani, Maria Tertea a fost suspectată de îmbogățire ilicită, dar procurorul care a gestionat investigațiile a clasat ancheta.

Cine este magistrata care a fost reținută astăzi pentru trafic de influență

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram