După ce deputații PSRM și cei de la „Pentru Moldova” au părăsit ședința Legislativului, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că ceea ce se întâmplă, la moment, în plenul Parlamentului „sunt jocuri politice”. 

„Este regretabil ce vedem în sala plenului. Este regretabil când mor foarte mulți oameni și, în fiecare zi, criza prin care trece Republica Moldova este mai grea. Regretabil că noi astăzi nu avem ocazia să discutăm un program de guvernare, să discutăm componența Guvernului, să trasăm eventualele priorități. Este regretabil acest lucru. Sunt pozițiile politice exprimate, doar că acestea toate sunt jocuri politice. Oamenii nu mai înțeleg aceste jocuri. Este cinic și fățarnic”, a menționat deputatul Andrian Candu.

Amintim că deputații socialiști și cei care fac parte din platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că părăsesc ședința Legislativului în timp ce va fi examinat programul guvernamental al Guvernului Grosu. În consecință, în plen a fost anunțată pauză până la 11:30, din lipsă de cvorum.

Anterior, atât cei de la PSRM, cât și cei din „Pentru Moldova” au menționat că nu vor acorda vot de încredere candidatului desemnat la funcția de premier, Igor Grosu.

În timpul unui briefing de presă organizat la Parlament, liderul PSRM, Igor Dodon, a menționat că majoritatea parlamentară are deja un candidat, pe Vladimir Golovatiuc, calificând ședința de astăzi, 25 martie, Legislativului drept un „teatru”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!