/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Au mai rămas șapte zile până la expirarea termenului limită pentru depunerea declarațiilor de avere

missing
25 martie 2021, ora 12:29

Numărătoare inversă începe. Autoritatea Națională de Integritate precizează că au mai rămas șapte zile până la expirarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere. În acest context, ANI informează că, la prima oră a zilei de 25 martie 2021, pe Portalul Public al Declarațiilor se înregistrau peste 48 de mii de declarații depuse. Pe parcursul zilei precedente, subiecții declarării s-au mobilizat și au fost depuse peste 2560 de declarații.

„După data de 31 martie, ANI va verifica din oficiu declarațiile anuale ale categoriilor de subiecți de interes public. În cazul în care, inspectorii de integritate vor identifica în declarațiile acestora informații incomplete sau eronate, vor fi aplicate sancțiuni și se vor iniția proceduri de control al averii din oficiu”, precizează reprezentanții instituției.

Angajații ANI mai spun că „pentru a nu deveni subiecți ai unei proceduri de control sau a unei cauze contravenționale, îndemnăm subiecții declarării – demnitarii, conducătorii instituțiilor publice, funcționarii și aleșii locali, să se mobilizeze și să își declare corect și la timp veniturile, bunurile și interesele personale”.

Pentru depunerea tardivă sau nedepunerea declarațiilor de avere și interese personale, subiecții riscă sancțiuni în mărime de la 1500 la 4500 lei, inclusiv controlul averii. Iar, pentru includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, aceștia vor fi verificați sub aspect penal sau fiscal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram