/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Batrîncea: Cel mai probabil socialiștii vor merge mâine la consultările de la Președinție

missing
25 martie 2021, ora 22:35

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susțin că vor participa la consultările de mîine de la Președinție. Despre aceasta a declarat vicepreședintele Parlamentului și deputatul socialist, Vlad Batrînea, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la PRO TV.

„Vom discuta cu colegii mâine, dar cel mai probabil socialiștii vor merge mâine la consultările de la Președinție. Referitor la situația de astăzi din Parlament, dacă s-a vrut învestirea Guvernului Grosu, colegii din PAS trebuiau să discute cu noi. Însă, nu s-a discutat cu noi, nu s-a solicitat susținerea politică, nu s-a avut o dorință sinceră de a fi votat un guvern condus de Grosu. Pentru noi această acțiune a fost o mimare”, a declarat Batrîncea.

Amintim că, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cheamă fracțiunile și grupurile parlamentare la consultări. Discuțiile vor avea loc mâine, 26 martie. Consultările vor avea loc în ordinea care urmează:

13:00 – Partidul „Șor”

13:30 – „Pro Moldova”

14:00 – Partidul Democrat din Moldova

14:30 – Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”

15:00 – Partidul Acțiune și Solidaritate

15:30 – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova

Precizăm că astăzi, joi, 25 martie, deputații s-au întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi se afla și învestirea Guvernului Igor Grosu. Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Platformei „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor participa la examinarea programului guvernamental al lui Grosu. Aleșii poporului au părăsit plenul Parlamentului, iar din lipsă de cvorum, subiectul a fost epuizat.

Astfel, cel de-al doilea candidat desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de șef al Executivului nici nu a ajuns să își prezinte programul de guvernare, nici să fie dezbătul în plenul Parlamentului și nici să fie supus votului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram