Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Dinu Plîngău: „Mă gândesc să emigrez după expirarea mandatului și să blochez știrile despre politica din Moldova”

25 martie 2021, ora 16:41
Distribuie:

După evenimentele de astăzi din Parlament, deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a declarat că se gândește „la modul serios să emigreze, după ce îi va expira mandatul și să blocheze toate știrile despre politica din Republica Moldova”.

Totodată, parlamentarul spune că „am intrat într-un blocaj constituțional prin care parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate. Forțele politice care au participat în circul de azi vor veni cu legi neconstituționale de a întări Guvernul Ciocoi și a guverna cu un guvern expirat și un parlament dizolvat. Cât va continua acest absurd? Bună întrebare”.

Vedeți mai jos mesajul deputatului:

Știu că ziua de azi e plină de emoții, totuși, nimeni nu a dat niciun răspuns la principala întrebare: ,,Ce urmează?”. Maia Sandu trebuie să purceadă la procedura de dizolvare a parlamentului, ar fi bine chiar mâine. Asta înseamnă declanșarea anticipatelor? Sigur că nu. Pentru a declanșa anticipate, Parlamentul trebuie să voteze rectificarea bugetului pentru a aloca bani pentru alegeri.

Din start, dezmint teoriile naive auzite precum că CEC se va împrumuta de la bănci cu 120 de milioane sau că o să vină cineva și o să ne dea bani pentru alegeri. Cu asemenea teorii abordate serios de anumiți demnitari, tot mai mult mă conving că Republica Moldova e stat doar pe hârtie.

Parlamentul nu va recurge la rectificarea bugetului și chiar dacă se vor găsi 51 de deputați care să voteze, e suficient să se găsească doar un singur deputat care să conteste la CC și toată procedura va eșua (acest deputat poate fi Nichiforciuc, Andronachi, oricine care nu face parte dintr-un milion).

Am intrat într-un blocaj constituțional prin care parlamentul poate fi dizolvat, dar alegeri anticipate nu pot fi organizate. Forțele politice care au participat în circul de azi vor veni cu legi neconstituționale de a întări Guvernul Ciocoi și a guverna cu un guvern expirat și un parlament dizolvat. Cât va continua acest absurd? Bună întrebare.

Vom asista la o polarizare și un război regizat pe o perioadă nedeterminată, asta în cazul în care Curtea Constituțională nu-i ,,va trimite” pe toți printr-o nouă Hotărâre să se mai consulte și să înceapă de la început.
Cum spune un coleg, ,,măcar acum e clar că nu e clar nimic”.

În asemenea momente, mă gândesc la modul serios să emigrez după expirarea mandatului și să blochez toate știrile despre politica iresponsabilă din Republica Moldova.

Amintim că astăzi ședința Legislativului de astăzi, 25 martie, nu a avut loc din lipsă de cvorum. În aceste condiții, tentativa de votare a candidatului desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, a eșuat.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram