/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Deputații Partidului „Șor” și ai Platformei „Pentru Moldova” cer ca Ulanov și Jardan să fie cercetați în libertate

missing
25 martie 2021, ora 16:21

Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” cer instanței de judecată să dispună cercetarea în stare de libertate a colegilor lor Denis Ulanov și Petru Jardan.

Parlamentarii au semnat două angajamente publice, prin care garantează că cei doi deputați, pe care procurorii i-au reținut și cer arestarea lor, nu se vor eschiva de răspundere, vor colabora cu anchetatorii, vor respecta ordinea publică și se vor prezenta în fața instituțiilor de drept ori de câte ori va fi nevoie.

În declarațiile semnate de deputați se menționează că cele două persoane bănuite au statut de deputat și sunt membri ai unor comisii parlamentare, iar prezența lor la lucrările legislativului este extrem de necesară în această perioadă de criză profundă, în care se află țara.

Petru Jardan și Denis Ulanov au fost reținuți luni, după ce le-a fost ridicată imunitatea parlamentară, la solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. După expirarea celor 72 de ore, anchetatorii cer plasarea lor în arest pentru 30 de zile, iar ședința de judecată are loc astăzi.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ambii învinuiți pledează nevinovați și, anterior, au declarat că probele procurorului general nu demonstrează vinovăția lor. Reprezentanții Partidului Șor au menționat că reținerea deputaților nu este legală și este „un atac la adresa formațiunii politice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram