Președintele fracțiunii Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, a venit cu un comentariu, după ce a eșuat tentativa de examinare a candidaturii lui Igor Grosu la șefia Guvernului. Politicianul a declarat că ceea ce s-a întâmplat în Parlament a fost un spectacol absurd și cinic, „pe care trebuie să-l vedem până la capăt”. 

„Am fost în fața unei alegeri, între ceva rău și foarte rău. Foarte rău este ceea ce s-a întâmplat în țară și ce riscă să se întâmple în continuare. Este foarte rău că ne mor oamenii, că avem un Guvern în demisie și șchiop, un Parlament cu o alianță care i-a decizii și votează legi periculoase”, a declarat Pavel Filip, pe 25 martie, în cadrul unui briefing de presă la Parlament.

Președintele PDM a venit cu critici la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). „Deși vorbim de valori înalte, un partid cu 15 deputați vrea să-și asume guvernarea… În timp ce țara arde, unii se joacă de ba vrem votul, ba nu vrem votul… Este un război pe care îl poartă cei puțini din contul celor mulți”.

De asemenea, Pavel Filip a venit cu critici la adresa șefei statului, Maia Sandu, și liderului Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon. „Doar pentru că ați ajuns în turul doi la prezidențiale, nu puteți să vă bateți joc de acest pământ. Este greu de spus care au fost adevăratele intenții ale acestui exercițiu, dar se pare că PAS și Președinția au făcut tot posibilul ca țara să rămâne în haus.

Ratingul vine și pleacă, ascultați ce spun oamenii. Oamenii spun să nu vă mai certați atâta. Aș dori ca cu toții să se gândească la oamenii, care și astăzi au avut speranțe. Țara  are nevoie de un Guvern. Bun sau mai rău nu contează. Costul aceste mișcări prostești îl vor resimți cetățenii, care trebuie să știe că de astăzi sunt pe cont propriu”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!