/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Slusari: „A doua oară în Parlament am asistat la un circ regizat de PSRM, Șor și PAS”. Reacția lui Grosu

missing
25 martie 2021, ora 12:36

„A doua oară în Parlament am asistat la un circ, de data asta regizat și realizat de Partidul Socialiștilor (PSRM), grupul „Șor” și Partidul Acțiuni și Solidaritate. Prețul pe care îl plătește țara este inestimabil – nu poți estima cât costă viața unui om decedat de coronavirus”. Acestea au fost declarațiile președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, după ce a fost compromisă de lipsa de cvorum prima parte a ședinței în plen, în cadrul căreia examinarea demersului candidatului desemnat la funcția de prim-ministru Igor Grosu. După acuzațiile făcute de Alexandru Slusari, Igor Grosu a spus că nu comentează aceste declarații. 

„Am propus formula unui guvern anti-criză încă în decembrie. Dacă ar fi fost realizată ideea, acum eram pe calea spre alegerile anticipate în iulie-august. Guvernul Chicu nu a lăsat bani pentru vaccinare și era mai logic sa corectăm această eroare și nu să isterizăm oamenii cu anticipate. Eu nu știu câți dintre oamenii decedați și-au dorit anticipate, dar nu vom cunoaște asta niciodată, din păcate. Ne-am confruntat cu o isterie, la orice întrebare rațională răspunsul era anticipate”, a declarat Alexandr Slusari.

Alesul poporului a mai spus că cu cinci minute înainte de ședință, s-a apropiat de el candidatul Igor Grosu și i-a spus că fracțiunea nu va vota propriul Guvern. „Ieri, în cadrul discuției de la fracțiune cu premierul desemnat, cineva dintre ai săi a zis că azi nu va fi cvorum și a urmat un răspuns evaziv la întrebarea dacă PAS votează propriul Guvern. Noi avem suspiciuni rezonabile că înțelegerile dintre socialiști și PAS au existat. Ce-i asta? Cum să calificăm acest lucru? Bătaie de joc de țară pentru a satisface propriile interese meschine”, a spus Alexandr Slusari.

Astăzi, 25 martie, în plenul Parlamentului urma să fie examinat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului Grosu, însă ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum. Deputații socialiști și cei care fac parte din platforma parlamentară „Pentru Moldova” au anunțat că părăsesc plenul Legislativului și nu vor să participe la examinarea subiectului respectiv.

După aceasta, deputații PSRM și „Pentru Moldova” au reiterat susținerea pentru candidatul înaintat anterior la șefia Guvernului Vladimir Golovatiuc și au părăsit din nou ședința Legislativului. Din cauza lipsei de cvorum, ședința de pe 25 martie s-a încheiat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram