social

/DOC/ Atenție! Au fost actualizate din nou alertele de călătorie

26 martie 2021, ora 18:54
Distribuie:

Tradițional, Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie. Astfel, în continuare, unele state includ Republica Moldova pe lista țărilor cu risc epidemiologic sporit, fiind obligatorie carantina sau un test negativ la COVID-19. Mai mult, punctul de trecere a frontierei de stat la frontiera României cu Republica Moldova: Rădăuți-Prut, județul Botoșani, în continuare este închis temporar.

Totodată, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

În continuare, Republica Moldova se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat, semnificând că cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru călătorii în România vor fi plasați în izolare la intrarea în România.

Potrivit actualizării, din 22 martie curent, cetățenii străini pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și costurile privind cheltuielile de carantină, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19, prin metoda PCR, efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. În absența unui test sau a unei polițe de asigurare, trecerea frontierei de stat pentru intrare sau tranzit va fi refuzată. Persoană care dispune de un certificat de anticorpi împotriva COVID-19 sau de un certificat de vaccinare nu este scutită de necesitatea de a avea rezultatele testării COVID-19 prin PCR înainte de trecerea frontierei de stat.

Începând cu 31 ianuarie 2021, Franța a închis frontierele pentru călătoriile din/în afara spațiului european, cu excepția următoarelor categorii de persoane și motive de urgență.

Amintim că începând cu 26 martie ora 04:00 carantina hotelieră obligatorie (pe cont propriu) se va aplica tuturor pasagerilor, indiferent de cetățenie, care vor traversa frontiera de stat a Irlandei pe sensul de intrare (pe cale aeriană sau maritimă) călătorind din sau tranzitînd țările restricționate.

Vedeți mai jos mai multe detalii despre noile măsuri:

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram