/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

După ce PSRM și Partidul „Șor” au lipsit de la consultări, Președinția anunță că luni acestea vor continua

missing
26 martie 2021, ora 17:12

Președinția anunță că consultările cu grupurile și fracțiunile parlamentare ce au fost lipsă vor continua luni, 29 martie. La ora 13.00 este așteptat Partidul „Șor”, iar la ora 13.30 Partidul Socialiștilor.

Președintele Maia Sandu a desfășurat, astăzi, consultări cu patru dintre grupurile și fracțiunile parlamentare – „Pro Moldova”, Partidul Democrat din Moldova, Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS).

PAS consideră că sunt întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către deputatul PAS, Igor Grosu, după consultările de la Președinție, de vineri.

Un singur deputat de la Platforma DA a participat la consultările de la Președinție. Este vorba despre legislatorul Alexandr Slusari. Alesul poporului a declarat că fracțiunea pe care o conduce conștientizează că ceea ce se întâmplă este o formalitate.

Deputații Partidului Democrat (PDM) care au plecat la consultările demarate la Președinție au propus șefei statului Maia Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Liderul grupului „Pentru Moldova”, deputatul Andrian Candu a spus că a venit la consultări cu șefa statului Maia Sandu doar din respect pentru instituția Prezidențială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram