Război în Ucraina, ziua 168: Ucraina își propune să recucerească Herson până la sfârșitul anului

politic

Maia Sandu spune că a aflat din presă că Mariana Durleșteanu s-a retras candidatura de la funcția de prim-ministră

26 martie 2021, ora 20:31
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că a aflat din presă că Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministră și nu a avut nicio discuție cu aceasta. 

„Eu am aflat din presă. Eram la consultări. După ce am ieșit de la consultări, am văzut știrea despre retragere. Cred că ea a înțeles că nu se poate de făcut nimic bun cu o majoritate cu Șor și alte persoane. Și eu am luat o decizie, conform Constituției”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la RTR Moldova.

Întrebată dacă o cunoaște personal pe Mariana Durleșteanu, șefa statului a menționat că „da, o cunosc, dar nu am vorbit cu ea”.

„Nu am știut și nu m-am gândit că lucrurile vor lua o astfel de întorsătură”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că pe data de 16 martie curent, în timp ce șefa statului avea consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de PSRM la funcția de prim-ministră, a anunțat printr-o postare pe Facebook că se retrage din viața publică.

Pe 17 martie, în cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că Durleșteanu a fost supusă unor presiuni. Informație negată ulterior de Durleșteanu.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram