Completare formularului de intrare în Turcia devine obligatorie indiferent de modalitatea de transport utilizată. Pasagerii aflați în tranzit aeroportuar nu vor fi supuși acestei condiții. 

Începând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării și să-l prezinte în format fizic sau electronic. Ulterior completării formularului va fi emis codul HES, în baza căruia călătorii vor putea avea acces la transportul intern și cazare.

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova menționează că, începând cu data de 28 decembrie 2020, persoanele care sosesc în Republica Turcia pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia. Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronavele care au ca destinație Republica Turcia.

Măsura obligativității prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către toate categoriile de persoane menționate anterior a fost prelungită de autoritățile turce până la data de 14 aprilie 2021, inclusiv.

Sunt exceptați de la măsura prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, precum și de la măsura carantinei, copiii cu vârsta sub 6 ani, membrii personalului navigant, șoferii de tir, transportatorii și marinarii, inclusiv cei aflați în tranzit. Această regulă nu se aplică și pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice sau de serviciu.

Pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia şi au fost în ultimele zece zile în Marea Britanie sau Danemarca vor prezenta un test Covid-19 negativ, efectuat cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării și vor vor fi supuși măsurii de carantină pentru o perioadă de 14 zile, la o adresă declarată sau vor fi redirecționați către centre special amenajate aparținând Direcțiilor de Sănătate Publică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!