/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

A fost extins programul Asociațiilor Medicale-Teritoriale din Capitală

missing
29 martie 2021, ora 15:28

Programul de activitate al Asociațiilor Medicale-Teritoriale din Capitală a fost extins. Totodată, a fost prelungit și regimul de activitate al cabinetelor de radiologie, dar și al laboratoarelor clinice.

Actualmente, în policlinicile din Chișinău funcționează zece aparate de radiologie, pentru a facilita accesul persoanelor suspecte sau confirmate cu COVID-19, la investigațiile medicale esențiale, inclusiv în zilele de odihnă.

Totodată, persoanele cu suspecție la infecția cu coronavirus, pot solicita teste rapide, achiziționate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, disponibile la centrele medicilor de familie.

APL Chișinău identifică soluții în vederea imunizării cadrelor didactice din municipiu, la dorință, pentru siguranța profesorilor și pentru ca elevii să revină fizic în sălile de clasă. „Sper că astfel vom rupe lanțul îmbolnăvirilor printre cadrele didactice. Rog în continuare Ministerul Sănătății să ne ajute cu vaccinuri pentru profesori”, a declarat Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Mai mult, Direcția generală educație, tineret și sport a perfectat deja listele cu cadrele didactice din școli și grădinițe, care sunt dispuse să fie imunizate.

Edilul capitalei a solicitat respectarea în continuare a măsurilor de protecție împotriva COVID-19, în spațiile publice: în parcuri, centre comerciale, în transportul publici și în biserici. Conform reprezentanților Primăriei Chișinău, poliția va monitoriza situația și va aplica amenzi celor care ignoră recomandările făcute de autorități.

Precizăm că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 226 521. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 3090 de teste, dintre care 339 teste Rapid- Antigen.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram