/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Reacția Ministerul Sănătății după ce au apărut informații că la Edineț mai mulți funcționari s-au vaccinat în taină

missing
29 martie 2021, ora 13:32

După ce Ștefan Gligor, liderul Partidului Schimbării, a declarat că mai mulți funcționari publicii din cadrul Primăriei Edineț s-ar fi vaccinat în taină cu serul Pfizer, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a venit cu o reacție în acest sens.

MSMPS susține că s-a autosesizat și investighează cazul, iar ulterior vor veni cu informații. Administrația raionului Edineț s-ar fi vaccinat în taină cu serul Pfizer fiind livrate 200 de doze de vaccin și doar 60 dintre aceste au au ajuns la medici. Celelalte doze s-ar fi împărțit între funcționarii publici și autoritățile raionale, fapt ce ar fi interzis, conform planului național de imunizare.

De cealaltă parte, președintele raionului neagă aceste acuzații și susține că i s-a propus să o facă, însă a refuzat. Potrivit planului național de imunizare, în prezent, Moldova este încă la prima etapă de vaccinare, astfel că doar lucrătorilor medicali li se administrează serul.

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova a început la 2 martie, după ce țara noastră a recepționat o donație din partea Guvernului României de peste 21.000 de doze de ser AstraZeneca.

Pe data de 26 martie, în țara noastră au fost imunizate 33 885 de persoane. Totodată, numărul persoanelor infectate cu noul virsu a ajuns la 226 521.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram