/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Ceban: „Urmez întocmai recomandările medicilor”. Gîlcă: „Medicii nu v-au recomandat să fiți atât de activ”

29 martie 2021, ora 09:35

După ce a declarat că este infectat cu noul virus COVID-19, primarul Capitalei, Ion Ceban, a ieșit sâmbătă,27 martie, în inspecție pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani, iar astăzi este prezent online la ședința operativă a serviciilor primăriei. Astăzi, edilul a dat asigurări că respectă indicațiile medicilor. În replică, șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate l-a contrazis pe Ceban, recomandându-i acestuia să nu fie atât de implicat.

„Văd că mai multă lume s-a interesat despre faptul cum mă simt. Mă simt bine, în măsura în care pot să mă simt, ținând cont de afecțiunile pe care le am. Eu fac toate măsurările, tratamentul. Medicii spun că am 20% din plămâni afectați, pe partea stângă. E mai bine pe partea dreaptă. Eu urmez întocmai recomandările medicilor. Continui să lucrez de acasă, medicii mi-au permis să ies afară pentru un timp scurt, câteva ore”, a declarat Ion Ceban.

În replică, șeful adjunct al Direcției Municipale Sănătate, Boris Gîlcă, a declarat contrariu, recomandându-i primarului să nu fie atât de activ.

„Ca medic o să încep cu o observație pentru domnul primar. Medicii nu v-au recomandat, domnule primar, să fiți atât de activ, implicat, și să vă epuizați prin aceste discuții. De aceea, o să vă rugăm foarte mult în continuare să ascultați toate sfaturile medicilor. Noi vă vedem foarte activ, implicat, defapt pe toată durata de tratament care este de două săptămâni, ceea ce nu e bine. Vă rugăm să luați aceste concluzii ale mediclior  în considerare”.

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că s-a infectat cu Covid-19 pe 18 martie, prin intermediul unei postări pe o rețea socială.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram