/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon pleacă în această săptămână la Moscova. Liderul PSRM: „Livrarea vaccinului Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor”

30 martie 2021, ora 16:57

PSRM nu-și schimbă poziția. După ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, liderul formațiunii politice, Igor Dodon a menționat că „rămânem fermi pe poziția că acum prioritatea numărul unu este sănătatea și viața oamenilor, asigurarea țării noastre cu vaccin anticovid, iar alegerile parlamentare anticipate și orice alt scrutin electoral trebuie amânate până la stabilizarea situației”. 

„Am prezidat ședința fracțiunii parlamentare a PSRM unde am analizat situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care ne confruntăm. Am reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. Am fost unanimi în opinia că în situația când în Moldova zilnic sunt înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor”, a adăugat Dodon.

Igor Dodon a menționat că „că livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor pe care le voi purta la Moscova, săptămâna curentă.

Igor Dodon a mai precizat că a propus colegilor să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amâna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai.

Amintim că astăzi, 30 martie, PSRM s-a adresat cu o sesizare la Curtea Constituțională. Potrivit socialiștilor, în document se menționează că magistrați CC sunt informați despre existența unei majorități parlamentare formalizate, care a propus un candidat la funcția de prim-ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram