Beneficiarii de toate tipurile de pensii stabilite până la 1 aprilie 2021, al căror cuantum nu depăşeşte 4000 lei, precum şi a beneficiarilor de toate tipurile de alocaţii sociale de stat, cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere, vor primi un suport financiar unic în mărime de 1000 de lei, anunță Casa Națională de Asigurări Sociale.

„Începând cu 1 aprilie 2021, suportul financiar unic poate fi ridicat împreună cu pensia sau alocaţia socială de stat. Achitarea acestei sume se efectuează, prin modalitatea de plată selectată de beneficiar – prin instituţiile bancare sau oficiile poştale din ţară la data primirii prestaţiei sociale”, au precizat reprezentanții instituției.

Cheltuielile pentru plata suportului financiar unic pentru 598 904 de pensionari şi 68641 beneficiari de alocaţii sociale de stat vor fi acoperite din transferul cu destinație specială de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale.

Suma necesară pentru asigurarea acestei plăţi constituie circa 668 milioane lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!