/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

După socialiști, și deputații din Partidul „Șor” merg la Curtea Constituțională. Detalii despre sesizarea depusă 

missing
31 martie 2021, ora 14:04

Și deputații din Platforma „Pentru Moldova” și Partidul „Șor” au depus o sesizare la Curtea Constituțională, prin care susțin că pentru dizolvarea Legislativului nu există temeiuri juridice. Adresarea a fost făcută în legătură cu sesizarea șefei statului, Maia Sandu, care a solicitat Curții Constituționale să constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a ca urmare a imposibilității votării unui Guvern. 

„Semnatarii demersului atrag atenția Curții Constituționale că Parlamentul este funcțional și lucrativ, iar din 11 februarie 2021, în legislativ funcționează o majoritate absolută formalizată care a propus candidați pentru funcția de premier, conform cadrului legal și termenele stabilite”, spun reprezentanții Partidului „Șor și Platformei „Pentru Moldova”.

Totodată, deputații menționează că în demersul adresat Curții Constituționale au constat că „președintele Republicii Moldova a eșuat lamentabil în obligația sa constituțională de a fi un arbitru echidistant și un mediator între puteri în această criză guvernamentală. Șeful statului s-a poziționat într-o tentativă evidentă de subordonare totală a puterilor în stat, se mai arată în punctul de vedere al deputaților Partidului „Șor” și Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, depus la Curtea Constituțională”.

O sesizare similară a fost depusă la Curtea Constituțională și de către liderul fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță. Socialiștii la fel informează CC despre existența unei majorități parlamentare formalizate, care a propus un candidat la funcția de prim-ministru.

Precizăm că Maia Sandu a depus o sesizare la Curtea Constituțională, solicitând să fie constate circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a ca urmare a imposibilității votării unui Guvern. Anterior, șefa statului a declarat că, la momentul actual, sunt întrunite toate circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului. În aceste condiții, șefa statului a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională privind subiectul dizolvării Parlamentului.

 

/DOC/ Sesizarea depusă de Maia Sandu la CC privind dizolvarea Legislativului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram