/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Persoanele care prezintă simptome COVID-19 pot realiza testul rapid la medicul de familie

missing
31 martie 2021, ora 14:17

De curând, Republica Moldova și-a extins capacitatea de testare la COVID-19 prin utilizarea testelor rapide de diagnostic pentru detectarea antigenului SARS-CoV-2. Persoanele care prezintă simptome COVID-19 sau au contactat cu persoane infectate pot realiza testul rapid la medicul de familie. Rezultatele testului se afișează în aproximativ zece minute. 

Testul rapid de diagnostic pentru detectarea antigenului (Ag)SARS-CoV-2 constă într-o casetă din plastic, cu o bandă din nitroceluloză, ce are o linie de test (T) și o linie de control (C) al testului. Toate materialele necesare pentru realizarea testului sunt incluse în set. Pentru testare se prelevă probă din nas și faringe prin metoda clasică. Rezultatele testului vor fi afișate în decurs de 10-15 minute.

Este recomandat ca testul să fie făcut în instituțiile medicale sau în locuri special amenajate pentru testare. Este contraindicat realizarea testului într-un spațiu unde nu se respectă normele sanitare. Ministerul Sănătății atenționează că un rezultat Ag-TDR negativ nu poate exclude complet o infecție activă COVID-19.

Conform Ministerului Sănătății, 200.000 de teste rapide de diagnostic pentru detectarea Ag SARSCoV-2 au fost distribuite instituțiilor medico – sanitare publice la nivel național, în scopul fortificării capacităților de diagnostic și depistare a virusului în rândul populației. Testele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

MSMPS menționează că, alte 100.000 teste rapide urmează să fie livrate în următoarea perioadă.

Sursă foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram