/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Pro Moldova spune că nu va susține instituirea stării de urgență în lipsa unui plan de măsuri

missing
31 martie 2021, ora 17:44

Grupul parlamentar Pro Moldova susține că nu va vota pentru introducerea stării de urgență în sănătate publică în lipsa unui plan clar de acțiuni și măsuri care urmează să fie implementate.

„Este o mare nebuloasă în jurul acestei stări de urgență, care nu anunță ce anume se va întâmpla din 1 aprilie. Nu am primit răspunsuri la întrebările ce fac părinții cu copii de vârstă preșcolară dacă grădinițele vor fi închise și pentru cât timp; ce fac elevii și studenții cu examenele de absolvire; în ce condiții își vor desfășura agenții economici din piețe, magazine, HoReCa, frizerii, stomatologii, și nu numai, în continuare activitatea; dacă și ce compensații vor fi asigurate angajaților care vor fi nevoiți să stea acasă sau celor care își vor pierde locul de muncă; în ce condiții se vor desfășura sărbătorile pascale; care va fi regimul de călătorie”, a declarat deputatul Vladimir Cebotari.

Acesta a mai spus că „considerăm că este pripit să votăm în susținerea instituirii stării de urgență. Îndemnul nostru este să așteptăm o zi sau două, să fie pus bine la punct un plan care să ofere răspunsuri și claritate, dar nu să ne bage într-o ceață a incertitudinii și mai mare”.

Precizăm că ședința Legislativului continuă și la această oră. Deputații discută propunerea Guvernului în exercițiu privind instituirea stării de urgență pentru o perioadă de  de zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram