/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Alegerile în UTA Găgăuzia programate pentru 16 mai au fost anulate, iar campania electorală, oprită

missing
01 aprilie 2021, ora 22:35

Campania electorală pentru alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei a fost oprită, iar alegerile planificate pentru 16 mai, amânate. Decizia a fost luată în această seară de Comisia pentru Situații Excepționale din UTAG.

Campania electorală pentru alegerea deputaților Adunării Populare din Găgăuzia este suspendată de la 1 aprilie până la 30 mai 2021. Această decizie a fost adoptată de Comisia pentru Situații de Urgență din Găgăuzia în legătură cu introducerea stării de urgență în Republica Moldova timp de 60 de zile.

CEC prevede că, campania electorală va continua după expirarea stării de urgență declarată. De asemenea, Comisia Electorală Centrală (CEC) trebuie să stabilească ziua votului pentru alegerile din Găgăuzia, luând în considerare timpul campaniei electorale începute și timpul necesar pentru finalizarea acesteia, cu respectarea drepturilor egale pentru toți candidații electorali.

Membrii comisiei electorale trebuie, de asemenea, să aducă planul calendaristic și alte reglementări în conformitate cu rezoluția Comitetului pentru situații de urgență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram