/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Deținătorii animalelor riscă să fie amendați cu până la 1 500 de lei, dacă nu strâng excrementele patrupezilor în locuri publice

01 aprilie 2021, ora 14:08

Deținătorii animalelor de companie riscă să fie amendați cu până la 1 500 de lei, dacă nu strâng excrementele patrupezilor în locuri publice. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC). 

Șeful Direcției locativ-comunale Ion Bordiumov este astfel responsabil de inspectarea și verificarea tuturor parcărilor auto, a șantierelor de construcții, a piețelor de comercializare a animalelor de companie, a azilurilor pentru maidanezi și a agenților economici din Chișinău.

Primarul general este responsabil de desemnarea în calitate de agenți constatatori angajații Secției control și protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

Menționăm că în cazul în care deținătorii de animale de companie nu vor strânge excrementele patrupezilor aceștia riscă să fie amendați cu sume de bani ce variază între 1 200 și 1 500 de lei. Excrementele de câini conțin bacterii și paraziți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram