Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

/DOC/ Locuiește într-o casă de milioane și nu deține nicio mașină. Declarația de avere a lui Dodon la plecarea din funcția de președinte

01 aprilie 2021, ora 17:31
Distribuie:

Locuiește într-o casă de peste două milioane de lei, a ridicat în anul 2020 un venit ce depășește 321 de mii de lei, însă nu deține nicio mașină. Este vorba despre președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon, care și-a prezentat declarația de avere și interese pentru anul trecut, la plecarea din funcția de președinte.

În 2020, în calitate de șef de stat, Igor Dodon a obținut un venit total de 321 207 mii lei. Soția sa a ridicat o sumă mai mare. Galina Dodon s-a ales cu 377 850 de mii de lei din activitatea de la compania „Exclusiv Media”, proprietarul căreia este președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

Familia Dodon are în proprietate un teren dobândit în anul 2013, valoarea căruia este de 451 985 de mii de lei, și locuiește într-o casă obținută în același an. Valoarea imobilului este una impunătoare – peste două milioane de lei. Casa are o suprafață de peste 422 de metri pătrați.

De menționat că Igor Dodon nu a indicat niciun automobil în declarația de avere și interese pentru anul 2020. Politicianul a luat un credit în 2013 de aproximativ 1,5 milioane de lei, la o rată de 8%, pe care urmează să-l întoarcă până în 2028.

Politicianul este fondator a două asociații obștești și a unei fundații de binefacere. Igor Dodon mai este și președinte al Federației de Șah. Soția sa este fondatoarea fundației de binefacere „Din suflet”.

În perioada 1 – 5 februarie curent, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a pornit un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității în privința lui Igor Dodon. Verificările au fost inițiate pe motiv că pe lângă mandatul de șef de stat, politicianul a deținut și funcția de președinte al Federației de Șah.

Partidul Socialiștilor a venit ulterior cu o reacție și au menționat că „ANI vrea să se convingă repetat, la fel cum a făcut-o în 2017, că nu există incompatibilitate în deținerea funcției neremunerate de președinte al Asociației Obștești Federația de Șah a Moldovei”.

Igor Dodon a pierdut funcția de președinte al Republicii Moldova, după ce Maia Sandu a câștigat scrutinul din toamna anului 2020.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram