Ediția de anul acesta a concursului european de muzică Eurovision, care va avea loc între 18 și 24 mai, se va desfășura cu un număr limitat de spectatori. La semifinale și finală va fi admis un număr de cel mult 3500 de persoane, care locuiesc în Olanda. 

Ei vor putea fi prezenți inclusiv la repetiții. Vor trebui să aducă însă dovada unui rezultat negativ la testul COVID – 19. Organizatorii Eurovision declaraseră în luna februarie că vor exista unele evenimente la care va fi respectată distanţarea socială, însă nu specificaseră dacă vor permite prezenţa publicului la eveniment. Săptămâna trecută, prim-ministrul Mark Rutte a declarat că măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului vor fi prelungite cu trei săptămâni până la sfârşitul lunii aprilie din cauza creşterii numărului de infectări, notează Agerpres.ro.

De la începutul pandemiei, olandezii au raportat 1,2 milioane de cazuri de COVID-19 şi 16.500 de decese asociate bolii.

Olanda găzduieşte cea de-a 65-a ediţie a evenimentului, după ce cantautorul Duncan Laurence a câştigat ediţia din 2019 cu piesa “Arcade”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!