/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Reacția Bașcanului găgăuz, după ce Sandu a spus că mai multe doze de Pfizer au mers „în afara sistemului”

missing
01 aprilie 2021, ora 15:26

Bașcanul Găgăuziei vine cu explicații după ce miercuri seară, președinta țării, Maia Sandu a declarat la o emisiune televizată că la Ceadîr Lunga  doar opt medici au fost vaccinați cu Pfizer, în timp ce cel puțin 21 de doze de ser au mers „în afara sistemului”. Potrivit serviciului de presă al Bașcanului, nicio doză de vaccin anti COVID – 19 de la Pfizer, destinat angajaților din sistemul medical din Ceadîr Lunga, nu a fost utilizat pentru imunizarea unor persoane din afara listelor întocmite de responsabilii de la sănătate din regiune. 

Potrivit reprezentanților Bașcanului găgăuz, către Ceadîr Lunga au fost livrate 42 de doze de vaccin de la Pfizer. 12 dintre ele au fost distribuite Spitalului raional, iar celelalte 30 – Centrului de sănătate.

„Din acest lot, în Centrul de sănătate Ceadîr-Lunga au fost vaccinați 20 de angajați ai Centrului de reabilitare Ceadîr-Lunga. La includerea în baza de date a inventarului de vaccinuri, această categorie de lucrători din domeniul sănătății a fost atribuită coloanei “Alt personal”. Astfel, afirmațiile conform cărora, ” 21 de doze de vaccin Pfizer au dispărut din sistem” nu corespund adevărului”, precizează serviciul de presă al bașcanului Irina Vlah.

Amintim că miercuri seară, șefa statului, Maia Sandu a mai spus că peste 600 de persoane din țară s-au vaccinat „pe pile” tot cu Pfizer. Președinta a precizat că va depune o sesizare la Procuratură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram