Federația Rusă ar putea oferi Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva COVID – 19. Subiectul a fost discutat la întrevederea de astăzi a secretarului de stat Dumitru Socolan cu viceministrul rus al Afacerilor Externe, Andrei Rudenko. 

„Reieșind din situația epidemiologică complicată și adresările anterioare ale oficialilor moldoveni, partea rusă a comunicat despre disponibilitatea de a oferi Moldovei, în timpul apropiat, un lot de vaccin împotriva COVID – 19”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministterului de Externe de la Chișinău.

Nu este clar însă despre câte doze este vorba și nici când vor sosi acestea în țară.

Socolan și Rudenko au mai discutat despre procesul de reglementare a diferendului transnistrean. Cei doi au subliniat importanța reluării negocierilor în formatul 5 + 2 în vederea identificării unei soluții politice viabile, în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!